Greet Hellemans


/images/greet.jpg
Greet Hellemans
Relevante opleiding
In 1993 ben ik geÏnspireerd geraakt door de Rationeel-Emotieve Training. Mijn opleiding in de RET heb ik gevolgd aan The Institute for REBT van Albert Ellis in New York en het hieraan verbonden Instituut voor RET in Haarlem.

Ik heb mij tevens specifiek geschoold in de begeleiding van mensen met stress- en burn-outklachten en ben als stresscoach verbonden aan het CSR-Centrum. (CSR = Chronische Stress Reductie)

In 2000 ben ik mijn eigen praktijk in de RET begonnen in Arnhem. Vanuit mijn eigen ontwikkelbehoefte en omdat ik mij graag wilde verbreden heb ik aanvullend een opleiding coaching en counseling gedaan aan het Europees Instituut te Driebergen.
Hiermee heb ik mijn aanbod en mogelijkheden verbreed.
Achtergrond
Ik ben in 1959 in Groningen geboren.

Na het gymnasium en de opleiding fysiotherapie heb ik bewegingswetenschappen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Ik heb een langdurige internationale roeicarrière achter de rug, met als hoogtepunt een zilveren en een bronzen medaille op de Olympische Spelen van Los Angeles in 1984.
wikipedia.org Ext
Maatschappelijke loopbaan
Ik heb gewerkt als fysiotherapeut, als beleidsmedewerker Topsport bij NOC*NSF en vanaf 1992 bij Pim Mulier als trainer/coach op het gebied van arbeid, gezondheid en bewegen. Ik heb veel ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen bij het ontwikkelen van een gezondere leefstijl.

Dit varieerde van fysieke trainingsbegeleiding van mensen met een gezondheidsprobleem tot personal coaching van executives.

Sinds 1 november 2013 richt ik mij volledig op mijn eigen praktijk voor RET, coaching en counselling in mijn huidige woonplaats Arnhem.